Съвместимост с дистанционното управление на Amazon Fire TV

0
64

В днешния свят на потребителската електроника, включително телевизори, стрийминг устройства и различни уреди, които изискват взаимодействие с потребителя, дистанционните служат като основни инструменти за осигуряване на лесна употреба. С течение на времето неизбежното износване води до счупване или загуба на дистанционни устройства и устройствата, които управляват, остаряват. Когато това се случи, често е необходимо закупуване на нови дистанционни или търсене на начини за свързване на съществуващи дистанционни от други устройства на Amazon с ново оборудване.

Устройствата на Amazon работят с операционната система Amazon Fire TV, като всички те разчитат на дистанционни за взаимодействие с потребителя. Тук ще разгледаме различните дистанционни управления и тяхната съвместимост в семейството устройства на Amazon:

Amazon устройства с дистанционно управление

Устройствата на Amazon работят с операционната система Amazon Fire TV и разчитат на дистанционни за взаимодействие с потребителя.

  • Устройства за стрийминг: Устройствата за стрийминг на Amazon, като серията Fire TV Stick и Fire TV Cube, имат специални дистанционни, предназначени за оптимална навигация, контрол на възпроизвеждането и интеграция с Alexa за гласови команди.
  • Телевизори Amazon: Телевизорите с операционната система Fire TV на Amazon, като Fire TV или някои модели Toshiba и Insignia, се доставят с дистанционни, които опростяват стрийминг и позволяват директен контрол на настройките на телевизора.
  • Echo Show 15: Въпреки че взаимодействието с устройството е предимно чрез сензорен екран и гласови команди, някои функции могат да се управляват дистанционно, като се спазва принципът на Amazon за контролиране на взаимосвързани устройства.

Списък за съвместимост на дистанционните управления на Amazon

Дистанционните управления също се променят, тъй като устройствата непрекъснато се подобряват и се добавят нови функции. Amazon реши да оптимизира дистанционните, за да улесни навигацията на потребителите, така че през 2021 г. те пуснаха две универсални дистанционни:

  • Alexa Voice Remote (3-то поколение) – дистанционно, което работи с повечето устройства Fire TV от последно поколение
  • Alexa Voice Remote Enhanced, основната цел на това дистанционно е да управлява телевизори с Fire TV OS.

беше представено ново универсално дистанционно управление, Alexa Voice Remote Pro , за повечето устройства.

Няколко думи за съвместимостта: Тъй като дистанционните управления използват както инфрачервени сигнали, така и Bluetooth връзка, основните команди обикновено са съвместими, като смяна на канали и аудио контроли, но не всички дистанционни управления могат да се свържат с Bluetooth за пълен контрол, така че е най-добре да си купите съвместимо дистанционно дистанционно управление за вашето устройство.

RemoteRelease yearStreaming media devicesSmart TVsby Amazon originalby Amazon Replacement
Alexa Voice Remote Pro2022Fire TV Cube (3rd Generation)
Fire TV Cube (2nd Generation)
Fire TV Cube (1st Generation)
Fire TV Stick 4K Max (2nd Generation)
Fire TV Stick 4K Max (1st Generation)
Fire TV Stick 4K (2nd Generation)
Fire TV Stick 4K (1st Generation)
Fire TV Stick (3rd Generation)
Fire TV Stick (2nd Generation)
Fire TV Stick Lite
Fire TV (3rd Generation, Pendant Design)
Fire TV Omni QLED Series
Fire TV Omni Series
Fire TV 4-Series
Fire TV 2-Series
Toshiba Smart 4K UHD TV – Fire TV
Toshiba Smart HD 1080p TV – Fire TV
Toshiba Smart 4K UHD with Dolby Vision – Fire TV
Insignia Smart 4K UHD TV – Fire TV
Insignia Class F20 Series Smart HD 720p – Fire TV
Alexa Voice Remote (3rd Generation)2021Echo Show 15
Fire TV Cube (3rd Generation)
Fire TV Cube (2nd Generation)
Fire TV Cube (1st Generation)
Fire TV Stick 4K Max (1st Generation)
Fire TV Stick 4K (2nd Generation)
Fire TV Stick 4K (1st Generation)
Fire TV Stick (3rd Generation)
Fire TV Stick (2nd Generation)
Fire TV Stick Lite
Fire TV (3rd Generation, Pendant Design)
Alexa Voice Remote Enhanced2021Fire TV Cube (3rd Generation)
Fire TV Stick 4K Max (2nd Generation)
Fire TV Omni QLED Series
Fire TV Omni Series
Fire TV 4-Series
Fire TV 2-Series
Voice Remote Control (2nd GEN)2018Fire TV Stick Lite
Fire TV Stick 2020 Releasу
Fire TV Stick (2nd Gen)
Fire TV Stick 4K
Fire TV Cube (2nd Gen)
Fire TV Cube (1st Gen)
Amazon Fire TV (3rd Gen)
Voice Remote Lite (2nd GEN)2021Fire TV Stick Litenot sold separately
Voice Remote Lite (1nd GEN)2020Fire TV Stick Litenot sold separately
Alexa Voice Remote (1nd GEN)2014Fire TV Stick (1st Gen)
Fire TV Cube Amazon Fire TV
Remote for Amazon Fire TV Stick2014Fire TV Stickdiscontinued

Преглед на дистанционно управление Alexa

Ето бърз преглед на дистанционните, които се доставят с устройства на Amazon или се продават отделно.

Alexa Voice Remote Pro

Купете от Amazon.

Alexa Voice Remote Pro представлява върха на иновациите в линията дистанционни управления на Amazon, предлагайки разширени функции извън основния контрол на устройството. Това дистанционно управление обогатява изживяването на потребителя с много уникални функции:

  • Дистанционно намиране: Намерете вашето дистанционно, ако сте го загубили. Можете да намерите дистанционното с помощта на Alexa или чрез приложението. Задължително условие е да свържете дистанционното управление към устройство, намиращо се в същия акаунт; Дистанционното управление трябва да е в рамките на 10 метра (30 фута) от устройството, към което е свързано. Търсенето става чрез Bluetooth; След получаване на командата за търсене, дистанционното започва да издава звук за 5 минути или докато не го намерите и натиснете произволен бутон.
  • Осветление, активирано от движение. Проектирано с мисъл за удобството на потребителя, дистанционното управление разполага със задно осветяване, което се активира в отговор на движение, което улеснява навигацията, докато гледате филми при условия на слаба светлина.
  • Бутони с възможност за персонализиране: За допълнителна персонализация дистанционното има два бутона, които потребителите могат да програмират, за да създават преки пътища към любимите си канали, приложения или специфични команди на Alexa, което улеснява достъпа до предпочитаното от вас съдържание.
  • Свързване на слушалки: Нов специален бутон за слушалки ви позволява бързо да свържете Bluetooth слушалки за лично слушане.
  • Гласови команди с помощта на Alexa . Чрез натискане на бутона на микрофона, потребителите могат да използват Alexa, за да търсят предавания, да стартират приложения, да регулират силата на звука и дори да управляват съвместими умни домашни устройства с гласови команди.
  • Съвместимост на дистанционното с други марки. Дистанционното работи с телевизори на трети страни, които използват Fire TV като своя операционна система, като Insignia, Toshiba и Hisense.

Alexa Voice Remote (3-то поколение)

Купете от Amazon.

Стандартно дистанционно за повечето устройства на Amazon, съвместимо с Fire TV Stick Lite, Fire TV Stick (2-ро поколение и по-нови), Fire TV Stick 4K (1-во поколение и по-нови), Fire TV Stick 4K Max (1-во поколение и по-нови), Fire TV Cube (1-во поколение и по-ново), Fire TV (3-то поколение висящ дизайн) и Echo Show 15.
Не е съвместимо с Fire TV (1-во и 2-ро поколение), Fire TV Stick (1-во поколение) или смарт телевизори Fire TV Edition.
Гласово дистанционно управление с Bluetooth връзка ви позволява да управлявате устройства с гласа си или чрез натискане на бутони.

Alexa Voice Remote Enhanced

Купете на Amazon .

Дистанционно за устройства с големи екрани, телевизори. Проектиран специално за работа с OS Fire TV. Работи с телевизора чрез Bluetooth и, както обикновено, чрез инфрачервени сигнали. Съвместим само с Fire TV Omni Series, Fire TV Omni QLED Series, Fire TV 4-Series и Fire TV 2-Series смарт телевизори, както и Fire TV Cube (3-то поколение) и Fire TV Stick 4K Max (2-ро поколение).
Не е съвместим с повечето мултимедийни плейъри за поточно предаване на Fire TV, други смарт телевизори или Echo Show 15.

Гласово дистанционно управление (2-ро поколение)

Купете на Amazon .

Стандартно гласово дистанционно за някои устройства на Amazon.
Съвместим с Fire TV Stick Lite, версия Fire TV Stick 2020, Fire TV Stick (2-ро поколение), Fire TV Stick 4K, Fire TV Cube (2-ро поколение), Fire TV Cube (1-во поколение) и Amazon Fire TV (3-то поколение, Pendant design) . Не е съвместим с Amazon Fire TV (1-во и 2-ро поколение), Fire TV Stick (1-во поколение) или Amazon Fire TV Edition.

Alexa Voice Remote (1-во поколение)

Купете от Amazon

Първото гласово дистанционно управление за управление на устройства на Amazon, това дистанционно фокусирано върху гласовия контрол.
Съвместим с Fire TV Stick, Fire TV Cube и Amazon Fire TV . Не е съвместим с Amazon Fire TV Stick Lite, Amazon Fire TV Stick версия 2020, Amazon Fire TV Stick 4K или смарт телевизори Amazon Fire TV Edition.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here